Op 27 juli verschijnt weer een nieuwe titel in de serie Avontuurlijk Tuinieren: Plantchemie. Een praktisch werkboek vol tips en trucs om van je tuin een laboratorium te maken. Een groene tuin is een schatkamer vol natuurlijke ingrediënten. In het boek staat hoe je je eigen milieuvriendelijke huis-, tuin- en keukenmiddeltjes maakt van je eigen tuinplanten.

Steeds meer mensen ontdekken dat je met je tuin je eigen leefomgeving ook groener en duurzamer kunt maken. Plantchemie is voor de doe-het-zelf-tuinier die houdt van experimenteren en graag gebruikmaakt van de natuurlijke kringloop in de tuin. Meng je eigen compost en potgrond, brouw gier, knoflookspray en anti-jeukzalf. In haar nieuwe praktijkboek verklapt Katja de geheimen van de werkzame stoffen in tuinplanten.

Bodem, plantenverzorging en toepassingen in huis

Maak van je tuin een laboratorium. Zo kun je op een natuurlijke manier je planten voeden en plagen bestrijden. Je maakt je eigen plantaardige mest, antislakkenspray en bodem-verbeteraar. Je planten worden bloemrijker en je groenten nog lekkerder. Haal de kracht uit de tuin ook in huis. Maak bijvoorbeeld biologische kleurstof, allesreiniger of aftersun.

Je leest er alles over in Plantchemie, het derde deel in de serie Avontuurlijk Tuinieren

‘Plantchemie’ past in de levensstijl van afval verminderen en circulair leven. ‘Plantchemie’ biedt volop inspiratie voor de moestuin, bloementuin, eetbare tuin, voedselbos of een vaste plantentuin. Geschikt voor beginnende en doorgewinterde tuiniers!

#plantchemie #nowaste #circulair #zelfvoorzienend #avontuurlijktuinieren #tuinlab