TuinIdee is de grootste tuinbeurs van Nederland, en dé plek om je klaar te maken voor het komende tuinseizoen. Ontdek van 13 t/m 16 februari 2020 in de Brabanthallen ’s‑Hertogenbosch de laatste trends en innovaties, doe mee aan workshops en activiteiten, én kom naar onze tuin. Ook houden we 3 dagen een presentatie waarin we 7 trucs voor een Avontuurlijke Tuin onthullen.

Voor zowel de biologische moestuinliefhebber, de duurzame tuinliefhebber tot de stoere doe-het-zelver is Tuinidee een mooie inspiratiebeurs. En dit jaar realiseren wij er in een grote stand een deel van de tuin zoals die in ons boek is beschreven, in een frisse look die de overgang van de winter naar de lente markeert. Waar design samengaat met natuur.

Een sfeerbeeld van onze tuin.

Kom onze Avontuurlijke Tuin bezoeken

Nienke kreeg van haar klanten de vraag of ze een tuin wilde ontwerpen die ‘groen, bloeiend, weelderig en eetbaar’ is, bij een nieuwbouwwoning met een industriële uitstraling. “Vandaar de keuze voor steigerbuizen en de massieve houten balken, gecombineerd met de bestrating in banen, en de steenschotten. Met een eigen overdekt plekje voor hem/haar, waar je je even op jezelf mag zijn, heb ik een echte YouCave bedacht. In bohemian stijl ingericht, met natuurlijke materialen, waar je je even helemaal in je eigen wereld kunt terugtrekken”, zegt Nienke.

En dat alles wordt omringd door weelderig groen én met bloei, want ook dat kan in de winter. Wij kiezen in deze showtuin – waarvan je de basis ook in ons boek Avontuurlijk tuinieren kan iedereen terugziet – nu graag de knalkleur geel, waardoor je helemaal zin krijg in het buitenseizoen. De tuin is niet alleen voor jou interessant, maar zeker ook voor het zichtbare en onzichtbare leven, waarover we je van alles kunnen vertellen. Kom langs en proef de sfeer van onze Avontuurlijke Tuin!

NB de gehele tuin is na de beurs te koop, meer info vind je op de website van Nienke’s ontwerpbureau.

Presentatie Avontuurlijk Tuinieren

Om de beurt geven we in het theater een 20 minuten durende presentatie over Avontuurlijk Tuinieren, met 7 trucs om het nieuwe tuinseizoen avontuurlijk en levendig tegemoet te gaan.

  • Donderdag 13 februari om 12:40 uur
  • Vrijdag 14 februari om 16:30 uur
  • Zaterdag 15 februari om 11:30 uur

In de tuin zelf zijn wij aanwezig voor het beantwoorden van vragen en ook kun je natuurlijk een boek of tuinschrift aanschaffen én je inschrijven voor het tweede Avontuurlijk Tuinieren-boek dat uitkomt: Maak van je tuin een jungle.

TIP: Moestuinwereld

Komend jaar oogsten uit eigen tuin? Zelf geteelde groenten en fruit smaken extra lekker en zijn puur natuur. Maar hoe pak je dat aan? In de moestuinwereld vind je inspiratie en informatie. Voel, ruik en proef. Ervaar hoe je eenvoudig je eigen moestuin aan kunt leggen. In het groot of op je balkon. Experts geven je tips en advies en vertellen je graag over de laatste trends in moestuinland.

Praktische informatie

TuinIdee is van donderdag 13 februari tot en met zondag 16 februari 2020 geopend van 10-18 uur. De entreeprijs bedraagt €12,50 per persoon in de online voorverkoop of €16,50 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.tuinidee.nl.