Op zaterdag 13 april laten we ons boek voor het eerst aan de wijde wereld zien! We houden onze Randstadlancering op Het Grote Plantenfeest. Dat is in Amsterdam Noord bij De Klaproos, georganiseerd door Sprinklr, de bioplantenwebshop.

We willen graag aan iedereen het boek (formaatje halve stoeptegel, 248 pagina’s, boordevol foto’s en inspiratie) laten zien, voelen en inkijken. En ruiken natuurlijk: de drukinkt is nog vers.

Dat doen we op een wervelende plek in ‘hip Amsterdam Noord’ tijdens het Festival 24H. Sprinklr organiseert dan Het Grote Plantenfeest. Wij hebben daar een boekstand, geven een onze superleuke tuinontwerpworkshop en er is van alles te doen en beleven voor groenliefhebbers. Kom je ook langs?

Het Grote Plantenfeest

  • Grote Bio-Tuinplantenmarkt
  • Kamerplantenwinkel
  • Workshops, waaronder die van ons
  • Boekverkoop!

Kijk hier voor info over het evenement. Let op: wij presenteren ons boek NA de workshop, van 14 uur tot 18 uur.

Workshop + boek + persoonlijke tips!

WORKSHOP ONTWERP JE EIGEN BIODIVERSE TUIN
Elk lapje grond, dakterras of balkonnetje kan een paradijs zijn voor insecten, vogels, schimmels en bacteriën die samen ons ecosysteem gezond houden. Tijdens deze workshop wij je door een zes-stappenplan voor avontuurlijk tuinontwerp. Je gaat naar huis met een persoonlijke tuinschets voor jouw eigen tuin(tje) en veel tips om mee aan de slag te gaan zodat je nog dit jaar een eigen ecosysteem creëert.

Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Kosten: € 46,95 (inclusief boek à 24,95)

Geef je op voor de workshop. Vol is Vol… Dus klik op deze link en boek! >https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ontwerp-je-eigen-biodiverse-tuin-1300-1400-57793381560

Dit zijn de andere activiteiten en workshops:

13.00 – 18.00: Grote Bio Tuinplantenmarkt

Biologisch gekweekte tuinplanten van verschillende kwekers. O.a. te krijgen: kruiden, grassen, bamboes, rozen, allerhande bloeiers, fruitboompjes en -struiken, dahliaknollen. Alles onbespoten, dus tip-top voor het ecosysteem, de bijen en alle andere insecten (en ja, ook beter voor onszelve).

13.00 – 18.00 Kamerplantenwinkel

Tuurlijk, van binnen wil je ook nog groen! Laaf je aan biologische en duurzaam gekweekte kamerplanten in onze pop-up kamerplantenwinkel. Inclusief advies. Ondertussen kun je de kamerplanten natuurlijk ook online al vinden! http://bit.ly/onlineplantenverkoop

Diverse tijdstippen: de andere workshops

WORKSHOP MOSPAAL MAKEN, door Mama Botanica
Leer een mospaal maken met hout en echt mos. De palen in het tuincentrum en plantenwinkel zijn van plastic met kokosvezel er omheen, maar jouw plant verdient toch beter, natuurlijker?
Tijdens de workshop bind je gelijk je eerste klimplant op je mospaal en leer je ook hoe je deze verzorgt. Je gaat naar huis met je eigen mospaal, een nieuwe klimplant, verzorgingsadvies en antwoord op al je vragen.

//////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿

WORKSHOP TERRARIUM MAKEN, door Studio Wüst
Maak je eigen gesloten terrarium met terrariumspecialist Malou van Studio Wüst. Hoe werkt fotosynthese en de waterkringloop, hoe bouw je een goede bodem op en hoe verzorg je je terrarium? Wat zijn de essentials voor een mooi en gezond tropisch klimaat in glas?
Tijdens de workshop vertelt Malou je er alles over terwijl jij ondertussen je eigen terrarium opbouwt en beplant. Je gaat naar huis met een eigen eco-systeem!

//////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿

WORKSHOP KLEIN WONEN, TOCH COMPOSTEREN
Je kunt thuis, op je balkon of in je tuin zelf compost en plantenvoeding maken. In deze workshop leer je de basis van het thuis composteren op een kleine oppervlakte. Wat kan er wel en niet in een compostbak? Hoe werkt het eigenlijk? En wat kun je doen als je geen tuin hebt? Je leert ook hoe je een wormenbak maakt, die gewoon op je aanrecht kan staan. Want waarom zou je aarde verplaatsen als je het zelf kunt maken?

//////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿///////////🌿

WORKSHOP VERMEERDER ZELF JE TUINPLANTEN
Alle planten kopen? Welnee! Wie weet hoe je zelf tuinplanten kan vermeerderen hoeft niet elk jaar een vermogen kwijt te zijn.
Alies Fernhout is hovenier en runt de biologische tuinplantenkwekerij De Tuinakker in Osdorp. In deze workshop vertelt ze je de basis over scheuren, afsteken, stekken en andere vermeerderingstechnieken. Na deze workshop ga je met vertrouwen je planten te lijf. Ga heen en vermenigvuldig!